'Murska alka' postala nova međimurska atrakcija

U sjeni Sinjske alke, u lovu na pobjedu našli su se Murski alkari. Do pogotka 'u sridu' oni dolaze u tačkama - jedan cilja dok ga dvojica guraju. Da je 'Murska alka' prava atrakcija pokazao je broj natjecatelja, ali i gostiju. A nakon alke, zabava se nastavila uz sajam i koncerte.

'Murska alka' je zabavno ekipno natjecanje na šetnjici uz rijeku Muru i u lučici na rijeci Muri. Sastoji se od tri igre: 'Taljige & korito party' (talige – drvena ručna kolica) i igra rudarskim alatima. Organizator aktivnosti su Turistička zajednica Grada Mursko Središće i udruga Rudarski zbor – udruga za očuvanje rudarske baštine.

'Murska alka' je događaj koji je vrlo sličan Sinjskoj alci (u svakoj igri koriste se koplja) samo što se kod 'Murske alke' koriste stara tradicionalna međimurska pomagala (taljige, korito, rudarski alati). U jurišu na pobjedu, ali i na dobru zabavu, našlo se desetak ekipa. Poanta cijele priče je da se želimo dobro zabaviti, kažu natjecatelji.

Nakon natjecanja 'Ljeto uz Muru' nastavilo se u druženju s domaćim proizvođačima, jer usporedno s 'Murskom alkom' na šetnjici uz rijeku održao se 'Sajam domaćih proizvoda'. Nakon sajma i brojnih degustacija kod vrhunskih kuharica, uslijedilo je i veliko slavlje uz glazbene izvođače.