Peto izdanje korčulanskog književnog festivala 'ŠUŠUR'

U Korčuli je, u organizaciji udruge kulturne akcije Kula iz Zagreba održan Festival od riči 'Šušur'. Ovogodišnji program bavio se istraživanjem društveno-političkog fenomena intelektualne migracije i nomadizma.

Festival je u svojem jubilarnom petom izdanju dodatno ugrijao vruću ljetnu kulturnu ponudu u Korčuli. Tako su se u okviru ove manifestacije 7. kolovoza domaćoj i gostujućoj publici željnoj kvalitetne ljetne ćakule u atmosferi Starog Grada predstavili autori čiji se opusi i interesi vezuju za putovanja, premještanja, radni ili životni nomadizam.

Alida Bremer, Jerko Bakotin, Dragan Markovina, Marko Pogačar, Igor Štiks i Seid Serdarević - autori kojima su migracija i nomadizam sastavni dio životnog i profesionalnog iskustva u zanimljivoj raspravi propitivali su taj koncept u kontekstu književnosti.

U diskusiji su se gosti dotaknuli pitanja poput utjecaja migracija na osobni i umjetnički razvoj pojedinca, usvajanja i razmjene raznih kulturnih obrazaca te njihovog odražavanja na kreativni rad kao i pitanja porijekla, pripadnosti i identiteta.