Vježbe u vodi na suhom

Ilijana Lončar izvrsna je plesačica, koreografkinja i, kao da to nije dovoljno, kineziologinja. Na najbolji je način Ilijana spojila svoju ljubav prema pokretu i plesu, prema vježbanju i fitnessu.

Zato je bilo najjednostavnije zvati baš nju da nam održi jedan sat aqua aerobike u Požegi, gdje živi i radi. U tom su gradu obnovili gradske bazene i što je bilo prirodnije nego pozvati djecu, mlađe i starije na zabavno vježbanje.Vježbanje u vodi je zabavno i vrlo korisno zbog mnogo čega. Voda pruža ugodan otpor i vježbe nam se ne čine toliko teške, a ipak taj je otpor kao neki dodatni uteg. U vodi smo lakši, ali nam je kretanje otežano pa su skokovi ili poskoci, trčanje ili hodanje istodobno laki, ali otežani (opet)  zbog otpora vode. Vježbanjem u vodi oslobađamo se straha od vode i to su nam najbolje pokazala djeca koja pohađaju školu plivanja, jer njihovu veselju nije bilo kraja. Bilo je tamo i odraslih kojima je prikladna temperatura vode pomagala da ne samo svladaju vježbu već i da im je ugodnije vježbati.

Uglavnom bilo je to dobro vježbanje! Pa ako ste u Požegi ili okolici, dođite na bazene, plivajte, vježbajte, uživajte u ljetu.