Na Krčkom sajmu natjecanje u ručnom rezanju pršuta

Na otoku Krku održava se tradicionalni Krčki sajam tradicije, kulture, zabave i gastronomije. Riječ je o jednom od najstarijih sajmova u Europi, a posvećen je jednom od patrona Frankopanskog grada - Sv. Lovri.

Ovaj povijesni trodnevni spektakl posjetitelje dočekuje nizom različitih zbivanja na nekoliko pozornica te bogatom sajmenom i gastronomskom ponudom, a uz to nudi autentični ugođaj života u Srednjem vijeku i renesansi.

Manifestacija je započela davne 1524. godine kao sajmeno događanje na kojem su europski trgovci prodavali svoju robu, da bi s vremenom stasala u turističku atrakciju koju, sredinom kolovoza, posjećuju brojni turisti svih generacija.

Na Krčkom sajmu možete naći najkvalitetnije izvorne gastro proizvode, od sira, pršuta, maslinova ulja, pa sve do najkvalitetnijih vina. Uz to, program Lovrečeva vratit će vas u prošla vremena sve do dana Knezova krčkih Frankopana.

Svake godine vesela zbivanja u slikovitom ambijentu krčkih kamenih ulica privuku brojne posjetitelje, a jedno od njih je i natjecanje u ručnom rezanju pršuta. Više o tome doznala je ekipa Hrvatske televizije.