Osječki kukuruzni labirint za zabavu i učenje

Osijek je ovaj tjedan dobio novu atrakciju Kukuruzni labirint, smješten na lijevoj obali rijeke Drave, uz pješački most, što znači da je nova atrakcija udaljena tek nekoliko stotina metara od središta grada.

Kako se uz boravak u prirodi dobro zabaviti, nešto korisno naučiti poput orijentiranja u prostoru ili saznati o vrstama kukuruza. Sve to možete ako posjetite kukuruzini labirint u blizini Tvrđavice kod Osijeka. Kukuruzni labirint projekt je osječke Udruge Kreativna rekreacija, čiji je cilj promoviranje zdravog života i boravak u prirodi, a potaknut će kod vas i ekološku svijest bez obzira bili veliki ili mali. Labirint je načinjen u polju kukuruza na površini od pola hektara u duljini od oko tisuću metara. Uđete li saznat će te o vrstama kukuruza koje vas okružuju, naučiti se bolje orijentirati u prostoru, a na edukacijskim mjestima naučiti ćete još korisnih činjenica.

Kukuruzni labirint nalazi se u blizini staze za trčanje i brzo hodanje, paralelno uz nasip prema Tvrđavici. Labirint je otvoren svakodnevno od 17 do 20 sati, a tijekom vikenda od 9 do 13, te od 17 do 20 sati. Ima 5 tisuća četvornih metara, a nastao je tako da su nakon što su maleni kukuruzi izrasli, čupali biljke prema točno određenoj shemi labirinta. Ideja potječe iz Amerike, u Hrvatskoj postoji još u Požeško-slavonskoj županiji, a udruga Kreativna rekreacija željela je na ovaj način Osječanima dati novi razlog za kretanje na otvorenom uz zanimljive sadržaje.

Osječka ekipa HRT-a zavirila je u labirint i u razgovoru s Dinom Kolpročec iz Udruge Kreativna rekreacija provjerila što će se sve događati u njemu: