Ozaljski dio 10. DORF-a počinje večeras

10. Festival dokumentarnog rock filma - DORF 2016 održava se tijekom ljeta na više lokacija u Hrvatskoj, u Cresu, Puli, Ozlju i u Vinkovcima. DORF organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca. Kroz jubilarno festivalsko izdanje bit će prikazano ukupno 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Festival je počeo u Ljetnom kinu na Cresu 7. srpnja.

U Puli su ekskluzivno prikazana 4 filma u okviru Filmsplash programa 'R znači reggae' Seasplash festivala, održanog od 21. do 24. srpnja u tvrđavi Fort Punta Christo, gdje je DORF nagradu za životno djelo primio kultni britanski autor Don Letts. U Ozlju će se program odvijati na Gradskom kupalištu. A festival završava u Vinkovcima gdje je organiziran završni program u crkvi Meraja, ali  i drugim lokacijama.

U okviru OFF DORF programa održavaju se promocije knjiga, izložba plakata i EDIT Comics ilustracija, koncerti i filmski kviz. Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučiti će Robert Bubalo, redatelj prošlogodišnjeg pobjednika Izgubljeno dugme, Hana Jušić, redateljica i Vedran Šuvak, redatelj i glazbenik. Već četvrtu godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca.

Edukativni program DORF:EDIT nastavlja se i ove godine. U sklopu njega bit će organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske, te nastavak suradnje s Hrvatskim filmskim savezom predstavljanjem nagrađenih radove s prošlogodišnjih nacionalnih smotri dječjeg video-stvaralaštva. U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne filmske radionice za učenike lokalnih osnovnih škola. Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres, Grad Ozalj, Grad Vinkovci, a program EDIT Zaklada Kultura nova.

Večeras počinje program u Ozlju, na Gradskom kupalištu, a što sve nudi ozaljski dio DORF-a u Dobrom jutru govorili su Toni Šarić, umjetnički direktor i osnivač DORF-a i Marko Dješka, strip crtač: