'Šaptač konjima' spasio zanemarenog konja

Zanemareni konj na Novom Zelandu nije mogao dobiti bolju pomoć od 'šaptača konjima' osobno.

Slavni glumac i redatelj Robert Redford nije oklijevao da prekine snimanje filma na Novom Zelandu kada je primjetio zapuštenog i ostavljenog konja i priskoči mu u pomoć. Filmska ekipa je na putu iz hotela do lokacija na kojima se snimao film svaki dan vidjela isti prizor.

Uz ogradu blizu autoceste bio je privezan konj. Očito je bio zlostavljan, zanemaren, bez vode i sijena. Bio je u lošem stanju, ispričala je glumica Bryce Dallas Howard koja s Redfordom glumi u filmu 'Pete's dragon' koji će u petak imati premijeru u Americi. Kada je nakon nekoliko dana postalo jasno da o konju nitko ne brine Redford je krenuo u akciju.

Bob je poslao nekoga da zakuca na sva vrata u susjedstvu i raspita se je li taj konj u nečijem vlasništvu, rekla je Dallas Howard. Pošto je dobio odgovor da je 'konj oduvijek tu' i da nije ničiji, Redford je doveo ljude iz utočišta za životinje i s njima odvezao konja u novi dom, rekla je Dallas Howard. Osim u 'Šaptaču konjima', Redford (79) je dobar dio karijere proveo u sedlu, od 'Butcha Cassidyja i Sundance Kida' do 'Električnog kauboja'.