Dani kedera na osječkoj vodenici

Od danas pa sve do utorka na prostoru Vodenice na Dravi u Osijeku, eko-udruga Vodenica organizira po prvi puta Dane kedera.

Svim posjetiteljima omogućit će se pecanje bambusovim štapovima uz stručnu pomoć prekaljenih osječkih ribiča iz ORŠK-a. Svi će ulovljeni kederi biti i priređeni na tradicionalan, prženi način. Budući da će se tijekom večeri na nebu moći vidjeti i popularne 'Suze sv. Lovre', vodenica će tih dana raditi s produženim radnim vremenom, a na repertoaru će se naći i palačinke od brašna s vodenice, fiš paprikaš, kuhani kukuruz i brojna druga iznenađenja kojima se zapravo najavljuje i proslava Dana sv. Roka (16. kolovoza) kada će biti i svojevrstan kirvaj na Solarskom trgu.

Kako su došli na ideju i je li sve spremno za 1. Dane kedera za Dobro jutro provjerila je u razgovoru sa Stanislavom Davidovićem i Bojanom Marušićem osječka ekipa HTV-a. Otkrili su organizatori i kako se najbolje lovi keder te kako ga najbolje očistiti i pripremiti: