Udruga Mali zmaj

Upravo traje akcija udruge Mali zmaj prikupljanja školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, djecu iz domova i sigurnih kuća. Ekipa Dobrog jutra posjetila ih je i saznala kako teče akcija i što još rade u toj vrijednoj Udruzi.

Prije šest godina nastala je udruga Mali zmaj. Vesela skupina volontera ovdje pomaže socijalno ugroženim obiteljima i njihovoj djeci. Odjeća, obuća, igračke, školski pribor i kućanske potrepštine, tu su za one najpotrebitije. Među njima je i Branka, nezaposlena majka dvije djevojčice u dobi od 9 i 13. godina. Njezina vesela kći Iva ovdje izabere odjeću koja joj se sviđa, a kada preraste, odjeću vrate udruzi kako bi još nekome poslužila. Iva pohađa i kreativne radionice na koje dolaze i djeca azilanata. Upravo se oduševljena vratila s ljetovanja u Bizovačkim toplicama koje joj je omogućio Mali zmaj.

Ove godine uspjeli su organizirati i tri grupe za more, otkriva Martina Leopold, predsjednica udruge Mali zmaj, a u rujnu će još jedna grupa u Bizovac. Najveći problem im je organizirati prijevoz. Martina je osjetila potrebu pomagati drugima i zato je osnovala ovu udrugu. Čim uvidi da postoji neka potreba, udruga smišlja nove akcije. Nakon svog službenog radnog vremena, u skladište Malog zmaja svakodnevno dolazi i volonterka Doroteja Pavletić koju volontiranje čini sretnom. Upravo je u tijeku akcija prikupljanja školskog pribora i to za čak 300 đaka osnovnih i srednjih škola, a do sada su skupili dvije trećine potrebnih donacija. Iako Grad Zagreb svim učenicima osigurava udžbenika, mnogi teško dolaze do potrebnog pribora, pa Mali zmaj uskoče i pomože.

I tako Mali zmaj uveseljava one kojima je pomoć potrebna, a takvih je na žalost mnogo i ponekad su potrebe veće od mogućnosti.  Bila to hrana, odjeća, besplatno ljetovanje ili školski pribor, zadovoljstvo korisnika je ono što ih usrećuje.