Otvorena izložba i premijerno prikazan dokumentarac 'Igre od Orlanda'

U četvrtak navečer je u dubrovačkoj Sponzi, u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara, otvorena izložba i premijerno prikazan dokumentarni film 'Igre od Orlanda' uz 40-tu obljetnicu dodjele te nagrade istaknutim umjetnicima, sudionicima Igara. Pokrovitelj nagrade 'Orlando' je Hrvatska radiotelevizija.

Ove će godine, po 40-ti put, najbolji umjetnici dramskog i glazbenog programa Dubrovačkih ljetnih igara dobiti 'Orlanda', prestižnu nagradu hrvatske glazbene i kazališne umjetnosti. Nagrada 'Orlando' je svim umjetnicima značila jedan poseban emocionalni doseg i vrhunac njihove karijere.

Nagradu je 1976. godine pokrenuo Vjesnikov mjesečnik 'Izbor', a 1992. preuzela Hrvatska radiotelevizija. Redatelj filma je Lukša Benić, a urednica i scenaristica Renata Margaretić Urlić. Producentica filma i izložbe je Marija Kosor, a dizajner izložbe je Igor Juras. Izložba će ostati otvorena do 25. kolovoza.

Priča o prvih četrdeset godina Orlanda bit će emitirana na programu HTV-a 25. kolovoza, na dan zatvaranja ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara i jubilarne dodjele te prestižne nagrade.