Kad zapuše bura, Nin je raj za kite-surfere

Nije nikakva novost da suvremeni turisti sve više traže doživljaje i avanture. Zato na zadarskom području iz godine u godinu raste broj takvih gostiju, pa se tržištu prilagođavaju mnogi koji od turizma žive. Tako je u Ninu procvjetao posao s kite-surferima. 

Iskusni kite-surfer jedva čeka dobar 'reful' bure da ga podigne visoko u zrak, a ninska laguna za taj je ekstremni sport savršena. Posebno su dojmljive vratolomije koje je turistima i svim znatiželjnicima pokazao Filip Vujičić. Kad ljudi vide skok, kad letiš visoko ili neku dobru vratolomiju, mislim da je ekipi drago to vidjeti, kaže Filip.

Filipova sestra Barbara prvakinja je Hrvatske u kite-surfanju. Ja sam ovako lakša i mrvicu slabija pa trebam imati manji kite za jači vjetar, kaže Barbara i dodaje da su joj tata i brat najveća potpora u tom sportu. Nin je omiljeno kitersko okupljalište pa se mnogi vraćaju.

Belgijanac Jim, jedan od zaljubljenika u ovu vrstu zabave, vrlo brzo će opet u Hrvatsku. Idući put je već idući tjedan. Idemo na Brač. Također izvrsno mjesto za kite, kaže Jim. Osim što je sport, tvrde kiteri, to je i način života. Idealan za pustolove i ovisnike o adrenalinu.