Sjajni rezultati mladih rukometaša na Partille cupu u Švedskoj

Sanajpoznatijeg i najvećeg rukometnog turnira za mlađe dobne skupine, Partille cupa koji se u srpnju održao u Švedskome Göteborgu, mladi hrvatski rukometaši vratili su se s medaljama oko vrata.

Tradicija i kvaliteta Partille cupa očituje se u njegovih 47 godina postojanja, a ove godine na turniru je sudjelovalo preko 1000 momčadi iz 50 država cijeloga svijeta. Broj samih sudionika iznosio je 21 000. Partille cup je uistinu jedinstveni turnir koji mladim rukometašima omogućava razvoj ne samo rukometne igre nego, spoznaju i razumijevanje različitih kultura.

Klubovi Zagrebačkog rukometnog saveza sudjelovali su ove godine s 20 ekipa u gotovo svim dobnim skupinama. Odlične rezultate postigao je najmlađi naraštaj dječaka rođenih 2006. godine koji su osvojili 1. mjesto dok su dječaci rođeni 2004. osvojili 1. i 2. mjesto te pokazali perspektivu i kvalitetu naše rukometne škole.

O sjajnim rezultatima koje su ostvarile mlađe dobne skupine rukometaša u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su mladi rukometaši Mislav Šoljić, Leo Branko Sunajko i Zvonimir Hrka te Luka Šebetić, hrvatski rukometni reprezentativac i Kazimir Ilijaš, glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza: