'Stranac' u produkciji umjetničkog kolektiva BADco na Revelinu

Premijerno izvedena u lipnju prošle godine u sklopu Perforacija, predstava 'Stranac' naše najuglednije skupine koja se bavi suvremenim izvođačkim praksama BADco, izvedena je 15. kolovoza na Dubrovačkim ljetnim igrama na tvrđavi Revelin.

Radi se o izvedbenom projektu inspiriranom istoimenim romanom Alberta Camusa koji je premijerno izveden prošle godine u sklopu festivala Perforacije. Redatelj je Goran Sergej Pristaš, a koreografiju i izvedbu potpisuju Nikolina Pristaš, Zrinka Užbinec, Ana Kreitmeyer i Petar Milat

Projekt s mnogo plesa i živom glazbom inspiriran je Camusovim romanom 'Stranac'. Na sceni su se iščitavale dvije situacije iz romana, ubojstvo na plaži i ispitivanje u zatvoru, a preko Camusova antijunaka Meursaulta sagledavaju se socijalna i sistemska licemjerja skrivena iza odnosa zasnovanih na transparentnosti. 

Predstava je pokazala kako se može biti nejasan unatoč velikoj vidljivosti, a to se i dočaralo reflektorima okrenutima prema publici. 'Stranac' kazališne skupine BADco, nakon Dubrovnika, u rujnu će gostovati u Puli.