Virovitičani slave blagdan svojeg zaštitnika svetoga Roka

Virovitičani danas slave blagdan svojega zaštitnika svetoga Roka i 782. obljetnicu pisanog traga grada Virovitice. Ujedno je to i posljednji dan petodnevne kulturno-sportsko-zabavne manifestacije 'Rokovo' koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Misnim slavljem koje je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević, Virovitičani su izrazili zahvalu svojem zaštitniku svetom Roku. Na nekoliko lokacija u gradu Rokovo se slavi i bogatim glazbeno-zabavnim programom. Nama je Rokovo najveća manifestacija tijekom godine i ona se također manifestira i upravo kroz povećanje turističkog prometa, kažu u Turističkoj zajednici

Osim zabave tu su i neizostavne domaće delicije. Kolače i razno voće već dugi niz godina građanima besplatno dijele djelatnici Gradske uprave. To radimo iz nekoliko razloga, prvo da bi promovirali domaće proizvode i zdrav način života, a drugo da damo ljudima poruku da nismo samo 365 dana u uredu njima na usluzi nego i u ovakvim prigodama, kažu u Gradskoj upravi.

Petu godinu u sklopu Rokova održava se i Virovitički ulični festival, popularni VUF, na kojem građane zabavljaju klaunovi i žongleri, a organizirane su i cirkuske radionice prilagođene svim uzrastima. Virovitičko Rokovo završava večeras koncertom Prljavog kazališta i svečanim vatrometom točno u ponoć.