Šest sestara Petak zajedno proslavilo 500-ti rođendan

Šest kliških sestara Petak, zvane Petakuše, zajedno su proslavile 500-ti rođendan. Najstarija ima 92, a najmlađa je nedavno navršila 77. Kažu da im sloga čuva zajedništvo te da je za njihovu obiteljsku dugovječnost zaslužan rad.

U čast kliških sestara Petak organizirana je velika fešta, kako i priliči za velike rođendanske brojeve. Ono što je zajedničko sestrama Petak, Korneliji, Mariji, Jeleni, Zlati, Anki i Milici su rad i disciplina. To su od svojih roditelja u 'dotu'  dobile.

Čujte, kako nismo imali nikakvih primanja, niti državnog posla - živija si od polja, pazara. Težak je bija život, mater bi prodavala zelen, a neke bi od nas mliko. Naučija si se slušat i radit i tako i danas, kaže jedna od slavljenica Milica Glavina.

Za školu ni vremena ni novaca, kažu, nije bilo. Dvije sestre izučile su zanate, krojački i kuharski, ostale su radile na polju. Sve su se udale i nažalost sve ostale udovice. Zajedno imaju 19-ero djece, 46-ero unučadi i 26-ero prauunučadi.

Cijeli život ostale su na okupu, mirno i u slozi, bez prepirki i svađa. Svima koji žele poslušati, kliške sestre Petak dale su i smjernicu za dobar i dug život. U životu sve počiva na sitnicama i jednostavnosti, kažu.