Slatkovodni akvarij i muzej rijeka uskoro otvara vrata

 Slatkovodni akvarij i muzej rijeka lokalna je turistička atrakcija temeljena na bioraznolikosti karlovačkih rijeka i jezera, te bogatoj tradiciji života uz rijeke. Akvarij će predstavljati floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka.

Projekt je odabran u sklopu 4. Poziva Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Projekt je nastao u suradnji Grada Karlovca i Razvojne agencije Karlovačke županije - KARLA d.o.o. i odličan je primjer kako općine i gradovi trebaju surađivati s regionalnim koordinatorima za apliciranje na strukturne fondove. Slatkovodni akvarij i muzej rijeka jedan je od 15 odabranih projekata u konkurenciji od ukupno 144 pristigle projektne prijave.

Margarita Marušić Kulaš, ravnateljica Slatkovodni akvarij Karlovac za Dobro jutro govrila je o tome kako napreduju radovi: