Uzrujana baka poručila Sandri Perković: 'Di si bila, šta si radila?!'

Za nama je najuspješniji olimpijski dan u hrvatskoj sportskoj povijesti - osvojene dvije medalje te osigurane još dvije. I danas, jednakom žestinom - hrvatski sportaši nastupaju u atletici, jedrenju, košarci, rukometu i taekwondou.

Naša najbolja atletičarka Sandra Perković, nakon što je obranila olimpijsko zlato u bacanju diska, ispričala se gledateljima: Danas je bio jako naporan dan i ispričavam se svima koji su gledali ovaj horor koji sam proizvela u finalu, ali isplatilo se čekati!

Njezina mama Vesna dijelila je oduševljenje svih nas ispred malih ekrana: Prekrasno, ponosno, savršeno, ne znam što bih vam dalje rekla, nemojte me ništa pitati jer ću početi plakati.

Ali Sandra će morati ozbiljno razgovarati s bakom koja očito poštuje olimpijsko geslo 'Brže, više, jače'. Napeto, napeto, kako ne bi bilo napeto, tako nešto napraviti, tri puta udariti u mrežu, ne znam kako ću kad dođe, šta ću joj reći - pa di si bila, šta si radila?! Poručila je uzrujana baka Ruža Topalović zlatnoj olimpijki.

Prvu olimpijsku medalju hrvatskom jedrenju, i to srebrnu, donio je Tonči Stipanović: Ma super, stvarno sam sretan, malo mi je žao, naravno, zlato je zlato, ali isto mislim da će biti prilika.

Tončijeva majka Merica malo žali za najsjajnijim odličjem: Volila bih zbog njega da je zlato, ali ja se osjećam odlično. Kao i njegovi Splićani koji su naveliko feštali.

Veselit ćemo se i novim borbama boksača Filipa Hrgovića, koji je već osigurao najmanje broncu. I on je samokritičan: Dobro, nisam bio brz kako treba, ali sva sreća što sam jak.

Jako kreću i danas naši sportaši. Šime Fantela i Igor Marenić u lovu na zlatnu medalju. U četvrtfinalu košarkaši se susreću sa Srbijom, a rukometaši s Poljskom. Lucija Zaninović otvara natjecanje u taekwondou, a Andrea Ivančević nastupa u polufinalu 100 metara s preponama. Čekamo nove, već rekordne medalje.