Ovog vikenda Darda u turskim bojama

Udruga za ruralni turizam 'Đola' sa suorganizatorima - Općinom Darda, Veleposlanstvom Republike Turske u RH i Turističkom zajednicom Baranje, ove godine organizira prvi povijesni festival TardaFest koji će se održati ovog vikenda u Dardi.

TardaFest dvodnevni je festival kreative, glazbe, ruha i hrane, a tematski se veže na 16. stoljeće, točnije na nasljeđe Osmanlijskog carstva i poznati Sulejmanov most koji je povezivao Osijek i Dardu. U dva dana članovi Udruge 'Đola' i vrijedni volonteri pripremili su za sve posjetitelje pregršt zanimljivih aktivnosti za sve dobne skupine: od sajma antikviteta, desetak kreativnih radionica, revije kostima, izrade turske sablje od slame, kazališno-turističke predstave, do izložbe fotografija.

Osim zabave, posjetitelji će moći naučiti i osnovne fraze turskog jezika ili čuti koje su lokacije u Turskoj najatraktivnije. Tijekom oba dana konobari će posjetitelje nuditi besplatnom kahvom, rahatlokumom i baklavom, a za ostalu gastro ponudu bit će zaduženi šegrti iz Gazda Lukine krčme. Festival će se održati u dvorištu i parku dvorca Esterhazy, koji će za ovu prigodu biti uređen vizualima inspiriranim turskim motivima.

Kako teku pripreme i je li sve spremno za sutra provjerila je u razgovoru s Bogdankom Ćudić Bilić, voditeljicom projekta, Matejem Perkušićem iz TZ Baranja i Antom Vukojom, načelnikom općine Darda osječka ekipa HTV-a: