Donji Kraljevec domaćin međunarodne speedway utrke

Tijekom deset godina postojanja najmlađi europski speedway klub Unija iz Goričana organizirao je više od 70 utrka svjetskog i europskog ranga. Na stadionu Milenijum u Donjem Kraljevcu u nedjelju se organizira prvenstvo parova.

Hrvatske boje branit će europski juniorski i seniorski prvak, svjetski juniorski viceprvak i prošlogodišnji osvajač Zlatne kacige u češkim Pardubicama, vozač Speedway kluba Unia, 27-godišnji Jurica Pavlic. Na motocikl bez kočnica koji pokreće snažan stroj od 85 konjskih snaga Jurica je prvi put sjeo s dvanaest godina. To i ne čudi jer njegov otac Zvonimir, višestruki državni prvak i sudionik svjetskog polufinala, a danas uspješan poduzetnik istinski je zaljubljenik u speedway.

Poduzetnička obitelj Pavlic u Donjem Kraljevcu sagradila je speedway stadion koji može primiti sedam tisuća gledatelja i koji, prema mišljenju svjetske motociklističke organizacije, ima jednu od najboljih i najsigurnijih staza na svijetu. To je i glavni razlog zašto im povjeravaju organizaciju najjačih utrka. Zahvaljujući speedwayu općina Donji Kraljevec sa šest tisuća stanovnika uvrštena je na svjetsku turističku kartu.

Na utrke dolaze brojni inozemni posjetitelji, a za novu sezonu u Donjem Kraljevcu pripremaju se najbolji svjetski vozači. Osim vozačke vještine za dobar rezultat važna je i priprema motocikla. Koliko će u tome uspjeti Juričin tim vidjet će se već u nedjeljnoj utrci na kojoj će voziti i najbolji speedweyaši iz Češke, Slovačke, Mađarske i Slovenije.