Leonard Cohen objavljuje novi album u 82. godini

Leonard Cohen, kanadska pjevačka legenda, snimio je novi album koji treba izaći najesen, priopćila je njegova diskografska kuća.

Album, kao i prva pjesma na njemu, zove se "You Want It Darker" i ostaje vjeran "zavodljivom" zvuku tipičnom za glazbu tog osamdesetdvogodišnjeg pjevača hrapava glasa, piše Columbia Records, ne navodeći točan nadnevak izlaska tog albuma. Zna se tek da će album izaći nakon 21. rujna, kada Cohen slavi svoj 82. rođendan.

Svoj zadnji studijski album "Popular Problems" izdao je 2014., dva dana nakon 80. rođendana. U svibnju 2015. izdaje "Can't Forget: A Souvenir of the Grand Tour", album sa samo dva nova naslova. Najpoznatiji su mu hitovi "Hallelujah" (1984.) i "So long, Mariane" u kojemu je opjevao svoju ljubav prema Norvežanki Marianne Ihlen koju je upoznao na grčkom otoku Hydri.

Kada je Marianne umrla u srpnju 2016. Cohen joj je u pismu, koje je u javnosti objavio njezin prijatelj, odao počast rekavši da plače za njom i želi joj da uživa "beskrajnu ljubav" uz poruku: Mislim da ću i ja uskoro za tobom.