Špancirfest, varaždinski festival kreativnosti i dobre zabave

Odavno je poznato da Špancirfest i vrhunska zabava idu ruku pod ruku. Tako će posjetitelji varaždinskog festivala kreativnosti od 19. do 28. kolovoza imati priliku uživati u uličnim svirkama i raznim nastupima u svakom kutku gradske jezgre te koncertima na čak pet pozornica.

Kraljevska zona Špancirfesta smještena je u parku kod Starog grada, a u sklopu nove zone špancireri će moći uživati u vrhunskoj gastronomiji i nastupima nekih od najpopularnijih bendova domaće scene. Mnogo iznenađenja, užitaka i dobrih emocija te zanimljiv cjelodnevni program očekuje sve koji posjete Kraljevsku zonu

Program i proslava punoljetnog izdanja Špancirfesta počinje u petak, 19. kolovoza nastupom benda Zabranjeno pušenje. U subotu će svirati tribute bend najpoznatijeg panonskog mornara Balaševića Neki novi klinci, dok će u nedjelju svojim hitovima publiku zabavljati glazbeni sastavi Leteći odred i Teška industrija.

Ponedjeljak donosi Opću opasnost, utorak je rezerviran za Picksiebnere, a u srijedu dolazi Atomsko sklonište. Prostor Kraljevske zone u četvrtak će ugostiti Remi i Elemental, kao zagrijavanje za veliku završnicu i koncerte energičnih i uvijek dobro raspoloženih Gustafa u petak, popularnih punk-rockera Kawasakija 3P u subotu te donositelje odličnih etno zvukova Žige i bandista u nedjelju.