Mirovina može biti novi početak života prepunog zadovoljstva

Radni vijek je ispunjen, vrijeme je za mirovinu. Jeste li od onih kojima to znači 'kraj' života ili novi početak? Ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' upoznat će vas s umirovljenicom koja tek u mirovini živi punim plućima.

Život u mirovini za gospođu Sonju Brzak znači aktivan život. Početak jedne nove mladosti duha. Jer tek sada, u svojoj 58-oj godini, živi baš po svome. Naime, 20 godina radila je kao odgajateljica. A zatim se '95. pozdravila s vrtićem i potpuno posvetila najvećoj ljubavi - umjetnosti. Tako je u 54-oj godini upisala visoku školu slikarstva u Ljubljani i prošle godine diplomirala.

Uz slikarstvo, velika joj je ljubav i keramika. Tu je pak kaže samouka. Vještinu je svladala nakon godina i godina prakse za lončarskim kolom u svom ateljeu u Svetoj NedeljiVolim život, volim stvarati, veselim se svakom novom danu, najveće uzbuđenje osjećam kada trebam otvoriti peć jer je keramika neprekidan izvor iznenađenja i nikad ne znate kada će kakva glazura ispasti. Tu svoju strast dijelim s kolegicama koje mi dolaze u školu keramike, kaže gospođa Brzak.
 
Prošle godine upisala je i magisterij slikarstva. Mislim da su brojke 54, 45, 35, 70 samo u glavi i da cijeli život treba živjeti punim plućima. Svaki dan moj moto je carpe diem: iskoristi dan koliko god možeš i umiješ, jer sjediti pred televizorom ili biti bez posla, bez kreativnosti, bez stvaralaštva, bez ičega što te ispunjava mislim da je jako, jako tužno, objašnjava.

U koji god da se životni izazov upusti, sretna je, te kaže da za to ima stopostotnu suprugovu potporu. Ona je primjer svima da uz volju mirovina uistinu može biti novi početak. I to početak života u kojem sami oslikavamo dane baš onako kako najviše volimo.