U Hrvatskoj osnovana udruga obožavatelja Harryja Pottera

Najčitaniji romani za djecu su oni o Harryju Potteru, čarobnjaku koji se bori protiv zla, autorice J.K. Rowling. Odnedavno je i u Hrvatskoj po uzoru na druge zemlje osnovana udruga obožavatelja malog junaka.

Tko kaže da samo djeca vole Harryja Pottera? Martin i Josip jednostavno su progutali sve knjige o malom čarobnjaku i toliko ih je oduševio da su odlučili osnovati udrugu posvećenu samo njemu. I nazvali je duhovitim imenom - Ministarstvo magije. Ono neće riješiti vaše probleme, ali će vas povesti u čarobni svijet. 

Martin je student kemije na PMF-u, a Josip radi u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci. Druže se od malih nogu, a glavna tema razgovora je često upravo Harry Potter. I naravno, svaku knjigu pročitali su po nekoliko puta. Raspravljamo o nekakvim teorijama, okupljamo se na kavama i većinom je tema Harry Potter, kažu ova dvojica prijatelja o razlozima osnivanja udruge.

Njihova udruga je nedavno započela s upisom članova i već ih ima 50-ak. Planiraju organizirati sastanke, druženja, surađivati s istim udrugama iz inozemstva, ali i zaigrati igru iz romana - metloboj.