Na Špancirfestu izveden jedan od najvećih uličnih performansa u Hrvatskoj

Na ovogodišnjem je Špancirfestu francuska skupina Trans Express izvela kazališno-cirkuski performans Mú koji je zbog svoje tehničke zahtjevnosti i zbog broja ljudi uključenih u produkciju najveći ulični performans do sada izveden u Hrvatskoj.

Osamnaesti Špancirfest održava se od 19. do 28. kolovoza, a ulični program varaždinskog festivala kreativnosti obilježila je francuska performerska skupina Trans Express sa svojim kazališno-cirkuskim performansom . Performans je osmišljen za izvođenje na otvorenim monumentalnim prostorima, a svjetlost, glazba i tehnička rješenja koja dočaravaju rađanje svijeta nikoga nisu ostavili ravnodušnim.   

Uz trideset izvođača na zemlji i u zraku u tehničku izvedbu perfomansa bilo je uključeno više od četrdeset ljudi, a teleskopski kran od stodvadeset tona scenografiju i izvođače podigao je na tridesetak metara visine. 

Za pravi spektakl varaždinskog Špancirfesta pobrinula se francuska družina TRANS ESPRES svojim kazališno-cirkuskim performansom. Zbog tehničke zahtjevnosti i velikog broja izvođača, među kojima su i domaći volonteri, bio je to jedan od najvećih uličnih performansa ikad izvedenih u Hrvatskoj.