Spektakl stand up komičara u Šibeniku

Gotovo dva sata stand up spektakla priredili su u Šibeniku najbolji komičari iz regije. Njih šest - iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske rasprodali su tvrđavu Barone. I nasmijali publiku do suza.

Komedija 's nogu' publiku je 'ispalila iz cipela'. A očešala se pionirka hrvatske stand up komedije i o Šibenčane. Fore su se sipale iz rukava. No, iza svake sati su pripreme. Što podrazumijeva i ozbiljno pisanje teksta, pripremanje istog i pripremu pred sam nastup, kaže Aleksandar Perišić iz Srbije.

Stand up komedija u Hrvatskoj živi već desetu godinu. I sve je više onih koji ugovaraju 'gaže'. A imuna na humor nije ni publika, jer smijehoterapija je najbolji lijek. Zato što sve popularniji postaje inteligentan humor, onaj koji nema puno zatupljujućih gluposti, a koje nam konstantno serviraju na televizijama, objašnjava Marina Orsag iz comedy kluba 'Studio Smijeha'.

Tako je 'Studio smijeha' već drugi puta nasmijao Šibenik. Za prvi hrvatski, ali i regionalni klub stand up komedije publika je i ovoga puta dignula - palac gore.