Na hvarskom maratonu trkači iz cijelog svijeta

Tisućljetna povijest, prirodne ljepote, savršena klima i opijajuća atmosfera otoka dovoljni su razlozi za posjet mediteranskom dragulju Hvaru.


Ali od sada postoji i razlog više za dolazak na ovaj prekrasan otok - Hvarski polumaraton. Kao što i slogan utrke kaže 'For run for fun' - zabava uz trčanje, trčanje uz zabavu… ili samo trčanje'… a kada je Hvar u pitanju, zabava je neizostavna.

Startalo je 244 trkača, iz apsolutno svih dijelova svijeta. Iz 39 zemalja sa svih kontinenata. Trčali su natjecatelji iz Južne Amerike, iz Brazila, Kanade Australije... Bio sam na 20-tak svjetskih prvenstava, ali nikad nije sudjelovalo toliko zemalja. Jedna mala trka u Hvaru je skupila toliko ljudi, ističe Dragan Janković, predsjednik Atletskog kluba Sljeme. Stara cesta preko vrha otoka Hvara duga je svega 22 kilometra. No ruta je jedna od najtežih u Hrvatskoj i to zbog visinske razlike od čak 410 metara.  Za sve one koji to uspiju istrčati -  nagrada je prekrasan pogled koji se pruža na cijeli arhipelag i jednu od najljepših, pučina na svijetu.

Srđan Samarđić iz Bosne i Hercegovine pobjednik je 6. Hvarskog polumaratona. Najteže je bilo nizbrdo trčati, jaka je nizbrdica. Uzbrdo su se noge napunile, pa kad sam krenuo nizbrdo, noge su mi bile pokočene, ističe. Danijela Kuna pobjednica je 6. Hvarskog polumaratona: težak ali jako zanimljiv. Meni izgleda što je staza teža to mi bolje leži.

Sportski život Hvara nastavlja se već slijedećeg vikenda, s još jednim maratonom - 41. Faros maratonom u daljinskom plivanju.