Probrane delicije na zadarskom festivalu hrane

Probrane delicije od kojih se tope osjetila od četvrtka su vam na dohvat ruke. Ako nikada niste probali rožatu s čokoladnim kavijarom zadarski Taste and Travel festival destinacija je koju od 25. do 31. kolovoza ne smijete propustiti.

Ovaj gastro događaj već miriše na tradicionalna hrvatska jela pripremljena na način kako su to radile naše bake, ili pak pripremljena po najnovijim trendovima u svjetskoj kuhinji. Putovanje osjetilima najljepše je iskustvo, a prepustiti se čarima kuhara Taste and Travel festivala vaš je ovotjedni zadatak.

Spoj tradicionalnog i modernog najbolje odražava ideju Taste and Travel festivala, u kojem se jednostavna jela mediteranske kuhinje modernim dodacima pretvaraju u još ukusnije i nezaboravnije delicije. U sklopu festivala održava se i Sajam inovacija na kojem će se predstaviti noviteti s područja prehrambene industrije. Uz mobilne aplikacije vezane uz hranu i nove vrste žitarica, bit će predstavljeni i drugi jedinstveni prehrambeni proizvodi čije vrijeme tek dolazi.

Uz moderne i nove delicije, Taste and Travel predstavit će i tradicionalna hrvatska jela. Dalmatinsko zaleđe predstavljat će Vlaji s mesnim jelima, dok će riblja jela ponuditi Boduli. Meso ispod peke i janjetina na ražnju s jedne te pečena hobotnica i tuna steak s druge strane pokazat će kvalitetu jednostavnih, ukusnih dalmatinskih delicija kao i raznovrsnost koja će zadovoljiti sve ljubitelje dobrog zalogaja.