Massive Attack u pulskoj Areni otvara 5. Dimensions festival

Kultna britanska skupina Massive Attack otvorit će danas Dimensions festival na jednoj od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom - pulskoj Areni.

Upravo na tom mjestu, uz vrhunsku koncertnu produkciju, kreće 5. Dimensions festival, koji je posljednjih godina stekao reputaciju jednog od najutjecajnijih festivala elektroničke glazbe u svijetu. Peti rođendan Dimensions će obilježiti s legendarnim imenima iz techno, house, jazz i soul svijeta koja stižu od 25. do 28. kolovoza na tvrđavu Punta Christo.

Sedam godina nakon posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, karizmatični britanski glazbeni divovi Massive Attack u pulskoj Areni održat će svoj treći i po najavama najspektakularniji koncert kod nas. Najveća ikad postavljena pozornica u Areni već je spremna za deveteročlanu skupinu koju predvode stalni članovi i kreativne osi ovih pionira trip-hopa Robert 3D Del Naja i Grant Daddy G Marshall kojima će se na pozornici pridružiti stalni suradnik prepoznatljivog vokala Horace Andy, pjevačica Deborah Miller te britanski kantautor i producent Azekel, suradnik na ove godine izdanom EP-ju Ritual Spirit.

Sutra se, na još jednoj nesvakidašnjoj lokaciji, štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, nastavlja peto izdanje sve uglednijeg europskog, ali i svjetskog Dimensions Festivala s impresivnim i raznolikim popisom najuzbudljivijih stranih i domaćih glazbenika. Brojni posjetitelji iz različitih, uglavnom europskih zemalja, zaposjest će štinjansku tvrđavu Punta Christo, okolne plaže pa i brijunski akvatorij kako bi uživali u četverodnevnoj fešti probrane elektronske glazbe, ističu organizatori festivala.

Ovogodišnji line-up sastavljen je od široke lepeze glazbenih rodova podjednako su zastupljeni i tvrdi, mračniji techno kojeg predstavljaju rezident DJ-evi kultnog berlinskog kluba Berghain Marcel Dettmann i Ben Klock kao i planetarno popularni Rdhd, te melodiozniji rodovi poput housea, soula i funka mješavine koju će najbolje predstaviti čikaški velikan Larry Heard poznat i kao Mr. Fingers i to nastupom uživo nakon dvadesetogodišnje pauze. Među brojnim nastupima uživo izdvaja se koncerte australskog jazz-soul kvarteta Hiatus Kaiyote te fusion jazz koncert Moritz Von Oswald Tria s legendarnim bubnjarom Tonyjem Allenom.

Je li sve spremno za početak provjerila je u razgovoru s Majom Gujinović, glasnogovornicom Festivala, pulska ekipa HRT-a: