Mladi informatičari zaigrali robomet

U prostorijama Gradske knjižnice Slavonski Brod održala se radionica robotike za djecu u sklopu projekta STEMauto. Riječ je o dijelu Croatian Makers lige, šireg projekta Instituta za razvoj i inovativnost mladih, u okviru koje se organiziraju besplatne robotičke radionice.

Nakon što je ovaj edukativni projekt obišao cijelu kontinentalnu Hrvatsku svoj put i završnu radionicu održao je u Slavonskom Brodu. Radionicu je otvorio i najavio veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Andrew Dalgleish čije je veleposlanstvo jedan od sponzora projekta STEMauto.

Dosad je više od 80 djece iz Slavonskog Broda sudjelovalo na radionicama robotike u Udruzi Connect IT te u OŠ Hugo Badalić, OŠ Antun Mihanović te OŠ Ivan Goran Kovačić. Namjera je organizatora da se što više djece uključi u ove radionice kako bi se upoznali s robotikom te njezinim mogućnostima i primjenom.

Mladi polaznici na radionici su pokazali i praktično poznavanje informatičkih vještina te programirali robote koji su zaigrali nogomet, odnosno robomet.