Najveći regionalni festival fotografije u Karlovcu

Svečanošću otvorenja i izložbom 'Skrivene tajne Brijuna' Marka Vrdoljaka otvoren je na starom gradu Dubovac u Karlovcu najveći regionalni festival fotografije 'Foto dani mladih', koji je s radom započeo 16. ovog mjeseca i trajat će do 27. kolovoza.

Započeo je i natjecateljski program za četrdeset sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, a Filip Trezner, direktor festivala poželio je da sudionici iskažu svoje vještine i kreativnost, te da uspješno predstave Karlovac iz perspektive mladih kreativnih fotografa. Izložbe njihovih radova, sadašnjih te iz prethodnih godina, moći će se vidjeti na promenadi, u Gradskom muzeju, Galeriji Zilik i na Starom gradu Dubovcu.

Na otvorenju je naglašeno da se najljepši motivi nalaze u srcu te da je Karlovčanima kao domaćinima posebno zanimljivo vidjeti kako gosti, sudionici festivala, vide grad Karlovac i njegove posebnosti. Inače, i karlovačka Turistička zajednica u svom promotivnom radu koristi fotografije nastale na prošlogodišnjim 'Foto danima mladih'.