U Vrbniku otvoren prvi hrvatski vinotel

Prvi vinski hotel u Hrvatskoj, Hotel vinotel 'Gospoja' u koji su vinarske obitelji Toljanić i Brusić uložile oko 36 milijuna kuna, u četvrtak je svečano otvoren u Vrbniku na otoku Krku.

Kako navode iz Hotela vinotela 'Gospoja', to  je obiteljski butik, a izgrađen je tijekom prošle i ove godine. Prvi hrvatski hotel s temom vina smješten je u Vrbniku, iznad mora. Ta se investicija nastavlja na obiteljsku tradiciju proizvodnje vrbničke žlahtine kao jedinstvena turistička ponuda.

Vinotel je modernog dizajna, ali po uzoru na stare vrbničke gradske jezgre s pet spojenih kuća u niz, koje simboliziraju pet hrvatskih vinskih regija. Hotel ima 58 ležajeva u 22 smještajne jedinice, od kojih su dva apartmana i pet obiteljskih soba, a uređene su na temu hrvatskih sorta grožđa, po kojima su i nazvane.

Visoko prizemlje je u modrini crnih sorti, prvi kat je u zelenoj bijelih sorti, a na vrhu hotela je vrbnička žlahtina, odnosno smještajne jedinice koje nose imena dijelova vrbničkog polja. Osim smještajnih kapaciteta, gostima su na raspolaganju restoran i konoba 'Gospoja' te SPA zona.