Vrsne operne arije osvojile srca bjelovarskih umirovljenika

Poznato je da glazba ne poznaje granice - ni vremenske ni prostorne. Tako su se vrsne operne arije slušale u bjelovarskom Domu umirovljenika - prvi put otkad je otvoren.

Svoje bečke studente iz različitih krajeva svijeta doveli su dirigent Maksimilijan Cenčić i njegova supruga, glazbena pedagoginja Ljerka Cenčić, koji s bjelovarskim domom imaju posebnu vezu. Ja sam u Bjelovaru rođena, ali sam iz Zdenčeca i stjecajem okolnosti je pet godina moja mama ovdje u domu, kazala je Ljerka Cenčić.

Tako su Ljerka i njezin suprug, dirigent Maksimilijan Cenčić, profesor na Bečkome konzervatoriju u Bjelovar doveli svoje studente. Oni su specijalisti za operno pjevanje, a neki imaju i angažmane. Kod mene u Beču su u majstorskoj klasi, a neki i završavaju pa će otpjevati nekoliko najpoznatijih arija iz operne literature, rekao je Maksimilijan Cenčić.

U intimnom ozračju arije iz Čarobne frule, Ljubavnog napitka, Samsona i Dalile i druge izvodili su solisti iz Austrije, Turske, SAD-a i Kine uz klavirsku pratnju pijanistice iz Južne Koreje. Oduševljeni su bili i djelatnici Doma za starije osobe što su svojim korisnicima mogli omogućiti koncert za pamćenje.