Planinarski dom Omanovac, turistički biser Slavonije

Jedan od nezaobilaznih turističkih bisera koje morate posjetiti kada ste u Pakracu, svakako je planinarski dom Omanovac. Nalazi se na atraktivnom položaju, desetak minuta vožnje udaljen od Pakraca i popularno je odredište mnogih planinara, izviđača, izletnika i ljubitelja prirode.

Planinarski dom Omanovac smješten je na 655 metara nadmorske visine na jednoj od najviših točaka u Slavoniji. Posjetiteljima se nude brojni sadržaji od zabave do rekreacije te su u sklopu centra uređena igrališta za nogomet, odbojku, a za najmlađe i dječje igralište sa motivima iz bogate slavonske povijesti.

Inače, na području planina Psunja i Papuka, te Pakračke gore uređeno je preko 150 km pješačkih staza koje su vrlo dobro označene, a kretanje po njima je zabavno i nadasve sigurno za posjetitelje.

U zimskom pak razdoblju gostima je na raspolaganju sanjkalište koje se nalazi pored doma, ali i skijaška staza 'Ivica Kostelić' dužine petsto metara. Jedna od posebnih atrakcija koje nudi centar je nezaboravan pogled i prizor zalaska sunca zbog kojeg se mnogi u njega ponovno vraćaju.