I ove godine Ljetna geološka škola u Muzeju krapinskih neandertalaca

Već sedamnaest godina Krapina je domaćin popularne Ljetne geološke škole. U organizaciji Muzeja krapinskih neandertalaca, predškolci i osnovnoškolci uče o davnoj povijesti.

U sklopu škole održavaju se geološke i paleontološke radionice namijenjene djeci predškolske dobi i osnovnih škola. Cilj programa je da se mališani na zanimljiv i zabavan način upoznaju s osnovama geologije i paleontologije, svijetom fosila, geološkom poviješću Zemlje te životom krapinskog pračovjeka.

Uz obilazak stalnog postava Muzeja i Nalazišta Hušnjakovo gdje se odvijaju igre u kojima se djeca uživljavaju u ulogu krapinskog pračovjeka, organiziraju se i kreativne likovne radionice, modeliranje u glini, radionice izrade kamenih alatki i prapovijesnog lova.

Svakako najzanimljiviji dio programa je rad na terenu gdje sudionici pomoću geološke opreme i alata istražuju i pronalaze fosile i minerale. Nakon istraživanja sudionici pronađene okamine proučavaju u malom geološkom laboratoriju. Zanimljivo petodnevno učenje kroz zabavu i druženje završava dodjelom diploma.