Dodjelom nagrada završio zadarski Avvantura Film Festival

Svečanom dodjelom nagrada završio je sedmi zadarski filmski festival Avvantura. Publika je ove godine uživala u projekcijama na sedam lokacija, a hrvatsku premijeru imao je i dugo očekivani film 'ZG80' hrvatskog redatelja Igora Šeregija.

Avvantura je prvi međunarodni filmski festival u Hrvatskoj s fokusom na europske koprodukcije. Uz filmski, festival velik naglasak daje i na industrijski program, koji se od 2014. godine održava pod nazivom Filmforum Zadar Matchmaking i donosi bogat edukativni sadržaj realiziran u suradnji s domaćim i inozemnim partnerima.

Bugarski film 'Slava' redateljskog dvojca Grozeva-Valčanov pobjednik je ovogodišnjeg Avvantura film festivala. Najbolji je redatelj Damjan Kozole, nagrađen za film 'Noćno življenje'. Zvijezda festivala i član žirija je poznati britanski redatelj Peter Webber, autor filma 'Djevojka s bisernom naušnicom', nominiranog za Oscara.

Dio programa bio je posvećen i hrvatskim redateljima. Među njima je Zrinko Ogresta, čiji je film 'S one strane', inače kandidat za europskog i američkog Oscara, također prikazan na festivalu.