Djecu bez roditelja educiraju za ronilačka zanimanja

Plavo ronilačko srce za SOS dječje selo Hrvatske jedinstven je projekt koji će djeci bez roditelja omogućiti da se ronjenjem bave kao budućim zanimanjem. U Svetom Filipu i Jakovu već su četiri djevojke iz SOS sela koje odlično svladavaju ronilačke vještine.

Djevojke već 5 dana uživaju u moru i ronjenju. Mlade i spretne već su ovladale mnogim vještinama. Ne ide im dobro, nego im ide odlično, kažu organizatori. Prvi zaroni najviše se pamte. Podvodni svijet tišine i ljepote savršen je ambijent za odmak od života koji ih nije baš mazio.

Pod budnim okom instruktora Damira Zuruba, inače prvaka svijeta u podvodnoj fotografiji, svakim danom se sve više osjećaju kao ribe u vodi. Cilj je da se mogu zaposliti u ronilačkom turizmu, da budu instruktori ronjenja te da im danas sutra to bude posao, kaže Damir Zurub.

Simpatičnošću, spretnošću, disciplinom i radom djevojke su privukle pozornost pa ne čudi što se već sad otvaraju mogućnosti nakon što prođu dvogodišnji ciklus treninga. Kamo će ih život odvesti, zasad ne znaju ni one same. Želja je mnogo, no sada zajedno uživaju u ovom novom izazovu.