Međunarodna noć šišmiša u zagrebačkom ZOO-u

Međunarodna noć šišmiša obilježava se u nedjelju u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Uz edukativne i zabavne sadržaje pod krilaticom 'Nije lako živjeti naopako' od 18 do 22 sata posjetitelji će upoznati bogatu populaciju tih životinja u Hrvatskoj te važnost njihove zaštite.

Iako se Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu obilježava već više od 10 godina, u javnosti se nedovoljno zna o tim čudesnim noćnim životinjicama. Zato su i ove godine edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba osmislili mnogobrojne edukativne i zabavne sadržaje kako bi posjetitelje upoznali s tajanstvenim životom šišmiša te upozorili na važnost zaštite njihovih staništa.

Tako će se uz pomoć članova Hrvatske gorske službe spašavanja i Speleološkog društva Velebit posjetitelji moći okušati u speleološkom penjanju, a uz kostimiranu maksimirsku coprnicu i njezine čarobne napitke doznati kako su jedini leteći sisavci od strašnih protagonista mitova i legendi postali jedna od najugroženijih skupina životinja.

Iako je zbog radova dio Vrta u kojem se šišmiši najbolje mogu pratiti bet-detektorom, zatvoren, svi će zainteresirani moći naučiti kako se tim uređajem rukuje, te zahvaljujući snimkama kako zvuče maksimirski šišmiši. Oni najhrabriji u mračnoj će maksimirskoj noći moći dodirivati žive zmije i druge noćne životinje, a za dodatnu zabavu od 19 će se sati pobrinuti mađioničar Vladimir Štimac.

Tajanstvenu Noć šišmiša na poseban će način osvijetliti skupina Artifan koja će u 21.30 sati izvesti žonglerski show vatrom. U nedjelju će blagajna Zoološkog vrta raditi do 21 sat. Djeca od 7 do 14 godina ulaznicu plaćaju 15 kuna, a svi ostali 20 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je slobodan.