Ulične čarolije Street art festivala u Poreču

U Poreču traje 16. festival ulične umjetnosti - 'Street art festival'. Taj turistički grad u sklopu ove manifestacije nudi šaroliku ponudu svjetskih atrakcija i umjetnike koji predstave izvode na trgovima i ulicama. 

Festival su utemeljili grad Poreč, Turistička zajednica i Pučko otvoreno učilište s ciljem da ovaj zanimljiv umjetnički izraz produži turističku sezonu grada. Izbor su prepustili glumcu Edvinu Liveriću, a on je do sada u Poreč doveo oko 200 različitih svjetski poznatih uličnih skupina i pojedinaca.

Ja sam nastojao ovih 16 godina zaredom pokazati uličnu umjetnost ne samo kao zabavu, nego da tu uvijek budu i ozbiljne predstave koje nas ili potaknu na razmišljanje ili nam ostave neke dublje poruke koje još neko vrijeme nosimo sa sobom, kaže Edvin Liverić, izbornik 'Street art festivala'.

Na radost malih i velikih, onih koji govore strane jezike, ali i onih koji ih ne govore, ulična je umjetnost dostupna svima. Raspored je takav da šetajući posjećujete predstave, zastanete, gledate ili odšetate do neke druge. A da je festival uspješan svjedoče i turisti koji su svoje odmore uskladili s trajanjem festivala i to je, kaže Liverić, najljepše što vam se u ovom poslu može dogoditi.