Vježbanje u prirodi uvijek ima svoje prednosti

Pravo je zadovoljstvo vježbati s plesačicom i kineziologinjom Ivanom Topolovac. Posvetivši se plesu i podučavanju drugih Ivana je stremila savršenstvu i ostvarila svoj cilj. A to je sustavnim i pravilnim vježbanjem doći do dobre forme, vježbanju dati potrebnu zanimljivost, šarm i izazove da bi svi koji vježbaju s njom s treninga odlazili zadovoljni.

Naravno, plesačko joj je zanimanje dalo i potrebnu maštovitost pa su vježbe koje nam predlaže Ivana uvijek drugačije i uvijek učinkovite. Ovaj smo put vježbali u prirodi sa štapovima.Često zaboravljamo da vježbanje u prirodi ima svoje prednosti čak i zimi pa ako vam se čini komplicirano, niste u pravu. Na zraku je, naravno, drugi omjer kisika koji ulazi u naše tijelo, a okolina je sigurno zanimljivija i ljepša od one u dvorani. Snimali smo početkom jeseni, jer tada, kao i u proljeće počinje navala na tečajeve. Snimali smo jednostavne vježbe da ne biste pretjerali odmah na početku sezone.

Ali ako ste dobri rekreativci vježbat ćete cijelu godinu pa čak i na odmoru jer, kaže Ivana, tijelo pamti. Mišići brzo gube tonus i teže je vratiti se u formu ako se 2 mjeseca ne vježba ništa.


Ove su vježbe namijenjene da polako uđemo u formu: