Hoteli za kućne ljubimce sve popularniji biznis u Hrvatskoj

Ako prilikom odlaska na put nemate kome ostaviti psa ili mačku na čuvanje i na internetu potražite nekog tko bi to učinio za novac mogli bi se iznenaditi bogatim izborom. Hoteli za kućne ljubimce postali su sve popularniji biznis u Hrvatskoj.

Sezona godišnjih odmora udarno je doba i u hotelima za kućne ljubimce. Kapaciteti su puni, a psi i mačke u takvom hotelu najčešće provedu tjedan ili dva. Cijena smještaja u Zagrebu je od 70 kuna na dalje. Kod nas je cijena 80 kuna, no to je cijena bez hrane. Također se nudi mogućnost čuvanja pasa u stanu. To su na primjer manje pasmine kojima bi bilo ovdje previše stresno ili psi koji su bolesni pa moraju biti pod stalnim nadzorom, kaže Matej Radanović, vlasnik hotela za pse.

Umjesto kao hotele za životinje, zbog nejasne zakonske regulative vlasnici ovakve objekte mogu registrirati kao obrte za čuvanje ljubimaca i tako izbjeći brojne neugodne inspekcije. Kažu da to nije posao od kojeg se može živjeti cijele godine. Može se živjeti 7. i 8. mjesec od toga. I preko zime čuvamo pse, ali tada nije baš velika zarada zbog grijanja i manjeg kapaciteta boksova, objašnjava Radanović.
 
Baš poput svojih vlasnika, ni ljubimci u hotel ne mogu bez prijave na recepciji. Kad se prijave i postanu gosti hotela, osim hrane i smještaja u boksu koji se grije te veterinarskog nadzora, psima su za osamdesetak kuna po danu osigurane i razne aktivnosti.