Beyonce trijumfirala na dodjeli MTV-jevih nagrada

Beyonce je dominirala dodjelom MTV-jevih glazbenih nagrada (VMA) u nedjelju navečer u New Yorku s osam osvojenih nagrada, uključujući najvažniju - video godine.

U noći u kojoj su vladale žene, Britney Spears vratila se na VMA pozornicu nakon deset godina, a Rihanna je dobila nagradu za životno djelo. Beyonce je zamalo srušila Madison Square Garden nastupom u kojem je spojila pet pjesma s albuma ''Lemonade'' posvećenih izdaji, osveti, ženskoj snazi i pritom dobila dugotrajne ovacije.

Njezin nastup najavljen je samo tri sata prije početka svečanosti. Na crvenih tepih stigla je s majkama trojice afroameričkih muškaraca koje je ubila policija u posljednje dvije godine. Njezin politički nabijen video "Formation" pobijedio je Adelin povratnički singl "Hello," Drakeov "Hotline Bling", "Sorry" Justina Biebera i "Famous" Kanye Westa.

Također je osvojila nagrade za najbolji ženski video, za koreografiju, montažu i nagrade u kategorijama u kojima glasaju gledatelji. Rekorder MTV-ja ipak je ostao Peter Gabriel koji je za svoj "Sledgehammer" prije trideset godina osvojio deset nagrada.