Diego Maradona mlađi napokon upoznao oca

Diego Maradona mlađi napokon je, u dobi od 29 godina, upoznao oca, jednog od najboljih nogometaša u povijesti koji ga nije priznao u trenutku rođenja.

Diego Junior rođen je u Italiji 1986. u izvanbračnoj vezi slavnog Maradone i Cristiane Sinagre. Bilo je to u vrijeme dok je Maradona igrao u Napoliju. Nogometaš ga nije htio priznati i nikad nije pristao na test očinstva. Odlukom talijanskog suda iz 1995. Maradona je bio prisiljen plaćati alimentaciju. Ti si moj sin, rekao je Maradona (55) predstavljajući ga simbolično novinarima u Buenos Airesu. I sliči na oca, doviknuo im je. 

Na obiteljskom okupljanju bila je i 18-godišnja Jana, drugo Maradonino izvabračno dijete koju je također priznao pod prisilom talijanskog suda. Diego Junior također je nogometaš, ali niti blizu nije talentiran kao otac i karijera mu je zapela u talijanskim niželigašima. Jako sam sretan, čekao sam na ovo gotovo 30 godina, napisao je na Twitteru.

Po pisanju argentinskog lista La Naciona, papa Franjo prošle je godine na privatnoj audijenciji Maradonu zatražio da javno prizna to očinstvo. Otac i sin, naravno, zaigrali su i nogomet u dvorištu Maradonine obiteljske kuće u Buenos Airesu. Maradona službeno ima dvije kćeri, Dalmu i Gianninu (29 i 27 godina) iz braka s Claudiom Villafane od koje se razveo 2004. godine. U izvabračnoj vezi s Veronicom Ojedom ima i trogodišnjeg sina Diega Fernanda, kojeg je odmah priznao iako se par u međuvremenu rastao.