Drugo izdanje 'Press film festivala' u Hrvatskoj Kostajnici

U Hrvatskoj Kostajnici u četvrtak 2. rujna počinje 2. izdanje 'Press film festivala'. Riječ je o festivalu posvećenom novinarstvu koji je neka vrsta homagea Gordanu Ledereru, koji je prije 25 godina izgubio život obavljajući svoju profesiju, ali i ruskim novinarima, koji su također izgubili svoje živote na ulazu u Hrvatsku Kostajnicu 1991. godine. 

Festival se otvara u 19 sati na spomen području Gordana Lederera na Čukuru, selu iznad Hrvatske Kostajnice, filmom 'Tunguska katastrofa' autora Željka Belića. Radi se o filmu koji je kao kamerman snimao Gordan Lederer 1990. godine. Slijedi film Zorana Marinovića 'Mingi - prokleta djeca'. Nakon projekcija, slijedi predstavljanje putopisa Bekima Sejranovića 'Tvoj sin Huckleberry Finn' te film 'Od Tokija do Morave' japanskog autora Moku Teraoka.

Drugog dana festivala, u subotu 3. rujna, program se nastavlja u 11 sati u hotelu Central projekcijom filma 'Bike adventures of Hlapich and Lima' autora Krešimira Hercega i Filipa Mrvelja. U 17 sati bit će održana tribina 'Ratni reporteri - sudionici ili promatrači?' koju će voditi Zoran Marinović.

Festival završava u 20 sati projekcijama filmova s prošlogodišnjeg festivala: 'Bilo jednom u Sarajevu' autorice Jacky Rowland i filmom 'Mongolska rapsodija' autora Paddyja Hayesa. Više o festivalu u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' govorio je organizator '2. Press film festivala' Daniel Pavlić.