Neumorni maratonac iz Splita dosad istrčao čak 700 utrka

Berlin, Amsterdam, Rotterdam, Pariz, Boston, Chicago, New York, Honolulu, London, Tokio. Sve su ovo gradovi u kojima je Jakov Teklić trčao maratone, a iako mu je 65 godina, ovaj Splićanin i dalje trči. Član je Maraton kluba Marjan i upravo u toj park-šumi provodi najviše vremena pripremajući se za maratone diljem svijeta.

Nitko ne poznaje Marjan kao Jakov. Ovaj 65-ogodišnjak gotovo svaki dan trči splitskom park-šumom jer trčanje je njegova strast. To je bilo davne 1967. u srednjoj školi. Tada smo naravno morali trčati za ocjenom, no moj profesor tjelesnog me otkrio. I tu se rodila ljubav, kaže gospodin Jakov Teklić

Dosad je trčao oko 700 utrka, a pod kožu su mu se najviše uvukli maratoni. Njih je trčao u svjetskim metropolama - od Pariza, Londona i New Yorka - sve do Tokija. Rodila se u meni ideja prije dosta godina da istrčim top 10 svjetskih maratona i sve kontinente. Hvala dragom Bogu, evo uspio sam to dovesti pred kraj, imam još tri maratona za istrčati, dodaje ovaj neumorni maratonac.

Trčeći, Jakov prkosi mnogim vremenskim prilikama i neprilikama, no osjećaj kad nakon nekoliko sati dođe do cilja, neopisiv je. Na njegova su maratonska priznanja najviše ponosni supruga i trojica sinova. Oni su mu svakim prijeđenim kilometrom bili i ostali najveća potpora.