Sredinom 2017. započinje snimanje serijala 'Grička vještica'

Sredinom sljedeće godine započinje snimanje serijala Grička vještica u koprodukciji Jadran FilmaFremantle medie. Radnja romana Marije Jurić Zagorke smještena je u drugu polovicu 18. stoljeća, u vrijeme progona vještica u Hrvatskoj i čitavoj Europi, a glavna heroina je kontesa Nera Keglević.

Predsjednik uprave Jadran Filma Vinko Grubišić podsjetio je kako su Sabrana djela Marije Jurić Zagorke prodana u više od milijun primjeraka te se prevode na razne svjetske jezike. Grubišić je dodao kako je u Zagrebu u tijeku i projekt izrade Muzeja Gričke vještice.

Direktorica produkcije Ana Habjanec objasnila je kako se na projektu radi već tri godine, uključivši odluke o samome sadržaju i stilu, ali i načinu i tempu njegove realizacije. Dodala je i kako su, osim Gričke vještice, u planu i adaptacije drugih Zagorkinih romana.

Poznati scenarist, kreator svjetski poznatih serija iz produkcijske kuće Fremantle Roland Moore je istaknuo kako je radeći na ovome projektu puno naučio o Mariji Jurić Zagorki te kako nestrpljivo očekuje trenutak da svijet upozna njezina djela kroz ovaj novi serijal.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld posebno je istaknula važnost realizacije ovakve produkcije s aspekta turističkog doprinosa Zagrebu, usporedivši pozitivne strane snimanja Gričke vještice u Zagrebu sa snimanjem raznih serijala, kao što je npr. Game of Thrones, u Dubrovniku.