U Požegi sedam dana pjesme, plesa, tambure i gastronomije

Tijekom 'Aurea Festa' u Požegi koji traje od 28. kolovoza do 3. rujna, kroz sedmodnevna će događanja i srce Zlatne doline proći tisuće posjetitelja, jer Aurea fest objedinjuje sve ono što Slavonija može ponuditi. Na dvije lokacije, Trgu Svetoga Trojstva i u šetališnoj zoni u tih će se tjedan dana održati deset festivala.

Riječ je o Aurea Festu običaja, uličnih svirača i mađioničara, plesa, jazza, koreografiranog folklora, elektronske glazbe te tradicionalnom Festivalu popularne glazbe i Festivalu Zlatne žice Slavonije. Tijekom svih sedam dana, od 17 do 23 sata odvijat će se Ulični festival u šetališnoj zoni te Festival vina i gastronomije na glavnom gradskom trgu. Na Aurea Festu Zlatne žice Slavonije Požega 2016. predstavit će se 16 najpopularnijih solista i sastava. 

Ovogodišnji program je predvidio i svakodnevna događanja u pješačkoj zoni, a svaku noć u dogovorenim lokalima i restoranima svirat će glazba različitih stilova. Novina je i 'Vino-grad', manifestacija u kojoj će sudjelovati vinari Požeško-slavonske županije, a koja će tijekom svih sedam dana biti predstavljena na Trgu Sv. Trojstva, zajedno s bogatom gastro ponudom. 

Druga večer požeškog festival Aurea fest uličnih svirača i mađioničara očarala je najmlađe Požežane, ali i one starije. Za dobru i veselu zabavu pobrinuo se 'Teatar Mak' te nekoliko bendova.