Počinje uljepšavanje Jaruna, omiljenog zagrebačkog jezera

Zagrepčanima koji si ovoga ljeta nisu mogli priuštiti odlazak na more spas su bile jarunske plaže. Na omiljenom zagrebačkom jezeru neki su objekti obnovljeni uoči Sveučilišnih igara, ali mnogi i dalje izgledaju prilično zapušteno. 

Jarunsko jezero uređeno je pred Univerzijadu 1987. i tada je mlade sportaše i publiku dočekalo u zaista reprezentativnom izdanju. Sudionici i gledatelji nedavnih Sveučilišnih igara teško da su mogli biti impresionirani, iako se Jarun i za njih malo 'ušminkao'.

Tako je ove godine za potrebe Sveučilišnih igara obnovljena kompletna zgrada Doma tehnike i Doma sportaša. No, unatoč trudu Jarun danas izgleda malo zapušteno, što i nije čudno uzme li se u obzir da u 29 godina postojanja ovog centra gotovo i nije bilo temeljite obnove njegovih objekata.   

Godišnji budžet Rekreacijsko-sportskog centra Jarun je 18 milijuna kuna, od čega većina dolazi iz gradskog proračuna. Uz to, odobrena su im financijska sredstva kojima će se obnoviti kompletan Otok Trešnjevka. Bit će postavljene nove ljuljačke, nove klupe i još mnogo toga. Sljedeće ljeto omiljeno jezero Zagrepčane bi trebalo dočekati u boljem izdanju.