Trogir postao omiljena destinacija za nautičare

Jedan od jadranskih bisera - Trogir već je godinama jedno od top odredišta za nautičare. Sve tri velike marine u gradu su pune, a cijeloga ljeta traži se i vez više na atraktivnoj trogirskoj rivi. Najviše brodova okupi se u večernjim satima kada je đir po trogirskoj luci napravila i ekipa Hrvatske televizije.

Poznato je da je ljeti gust promet na trogirskim cestama, no ništa bolje nije ni na moru. Dobro to zna trogirski lučki kapetan Mile Farčić kojem je kontrolirani pomorski kaos ljetna svakodnevica. Imamo tri velike marine, to je preko tisuću vezova. Uz to imamo pet tisuća brodica registriranih u Trogiru, a velika je koncentracija i velikih plovila kruzera, kaže Mile Farčić, kapetan ispostave Trogir Lučke kapetanije Split.

U uskom pomorskom ulazu do trogirske rive, ispred kule Kamerlengo i marine, po cijele dane mimoilazi se mnoštvo različitih vrsta brodova. Svakoga dana tu je i dio velike flote turističkih brodova za kružna putovanja iz Krila - Jesenica. Stoga je ove godine u Trogiru zabilježen rekordan broj plovila.

No, za razliku od pomoraca kojima sve veći broj jahti na moru smeta, onima na kopnu koji ubiru plodove sve masovnijeg nautičarskog turizma navala uopće ne smeta. To su lučka uprava, vlasnici marina, različiti dobavljači i svakako - brojni trogirski ugostitelji.