U Virovitici počela gradnja studentskog doma

U Virovitici je položen temeljni kamen za izgradnju studentskog doma sa 108 ležajeva. Njegovom izgradnjom cijeli će kompleks bivše vojarne u kojem je i Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, postati pravi studentski kampus. 

Izgradnja studentskog doma posebno veseli 547 studenata Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici koji dolaze iz cijele Hrvatske. Blizina Visoke škole i studentskog restorana pruža im idealne uvjete za studiranje u Virovitici.  

To će uvelike smanjiti njihove troškove ne samo smještaja već i samog života  i pridonijet će im boljem okruženju za učenje i sam razvoj. 

Projekt je vrijedan više od 19 milijuna kuna, od čega je 18 i pol sufinancirano iz fondova Europske unije. Zemljište za novi dom i cijelu vojarnu darovao je Grad Virovitica, koji uz Virovitičko-podravsku županiju i njezine općine sudjeluje u virovitičkom modelu sufinanciranja rada Visoke škole, koji je kao takav jedinstven u Hrvatskoj. Novi dom imat će ujedno multifunkcionalnu namjenu. 

Cilj je projekta virovitičkog studentskog kampusa prerastanje Visoke škole u Veleučilište - za što su zakonski potrebna tri različita studijska programa.

Završetak gradnje novog studentskog doma u Virovitici očekuje se točno za godinu dana - početkom nove akademske godine.