Mađarsko jaje u borbi protiv lopova

Skupina mladih mađarskih kompjutoraša, a sve zbog loših iskustava na ljetovanjima, odlučila je stati na kraj lopovima koji ordiniraju na gotovo svakoj plaži na svijetu. Izmislili su "jaje za plažu", kako tvrde - najsigurniju zaštitu za dragocjenosti koje nosite na kupanje.

Jaje je dovoljno veliko da u njega stanu stvari dviju osoba. Mislim pritom na sunčane naočale, mobitele, ključeve od automobila, nakit. Kada zatvorite poklopac,  potpuno ste sigurni, objasnio je Kitti Borissza, jedan od izumitelja.

Sigurnost je očito ključna riječ. Ako je vjerovati policijskim izvješćima diljem Europe, krađe na plažama u stalnom su porastu. No jaje rješava sve probleme. Zaključava se bluetoothom, prati se preko satelita, a gotovo je nemoguće na silu ga otvoriti.

Ovo jaje ima više razina zaštite - od one fizičke, preko zvučne, jer reagira na promjenu položaja, pa sve do praćenja jajeta mobitelom preko satelita. Napokon smo dobili rješenje za krađe na plažama, uvjeren je Balazs Csapo.

A da je proizvod kvalitetan i siguran, tvrde izumitelji, potvrđuju i narudžbe iz cijeloga svijeta. Mađarska jaja moglo bi tako preplaviti sve obale našeg planeta.